WaterstofNet rijdt in één jaar probleemloos 26 513 km  met FCEV Hyundai ix 35 op waterstof
15 oktober 2015

WaterstofNet rijdt in één jaar probleemloos 26 513 km met FCEV Hyundai ix 35 op waterstof

WaterstofNet is nu één jaar in het bezit van de Fuel Cell Electric Vehicle Hyundai ix 35. De auto is zero-emissie en kan meer dan 500 km rijden na een tankbeurt (van minder dan 5 minuten) van 5 kg waterstof op 700 bar. Tanken doen we (meestal) bij de eigen waterstoftankstations bij de Automotive Campus in Helmond en bij Colruyt Group in Halle.

Tijdens het eerste jaar heeft WaterstofNet probleemloos 26 513 km gereden met de auto. In totaal heeft WaterstofNet 291 kg getankt en daarmee komt het gemiddelde verbruik op 1,1 kg/100 km. In functie van het traject en de rijstijl varieert het verbruik, en gemiddeld benadert het verbruik dus het vooropgestelde verbruik van 1 kg/100 km.

Naast de vele verplaatsingen in Nederland en Vlaanderen hebben we in de winter met de auto een vlekkeloze rit van 1800 km naar Viejle in Denemarken (en terug) gemaakt. Ook de diverse ritten naar Duitsland verliepen vlot. Bovendien startten en reden we vlot bij temperaturen tussen -15 °C (Denemarken) en + 37 °C tijdens onze warme zomer in België.

Vele mensen uit Vlaanderen en Nederland hebben reeds een proefritje kunnen maken met de Hyundai op waterstof en telkens reageerde de chauffeur blij verrast met de kwaliteit van de auto.

Als WaterstofNet gaan we daarom vol enthousiasme het tweede jaar in en werken we samen met industrie en overheden aan meer waterstoftankstations en meer -auto’s !